Factory Of Things | Base Camp Ithaka Academie
16071
post-template-default,single,single-post,postid-16071,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Base Camp Ithaka Academie

31 okt Base Camp Ithaka Academie

Ithaka Academie – your way home

“Do. Or do not. There is no try.” – Yoda, Jedi Master

Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je naartoe kunt met je plan voor een onderneming. Er zijn genoeg plaatsen waar je gelijkgestemden vindt om te sparren over je nieuwe ideeën. Genoeg plaatsen waar je als student naartoe kunt, want daar hebben we het over. Op elke hogeschool, op elke universiteit, zelfs op veel mbo’s kunnen studenten werken aan hun plannen. Eenmaal van je opleiding af valt het stil.

De Ithaka Academie is opgezet om iedereen de kans te geven om aan sociale, duurzame en innovatieve plannen te werken. In een baanbrekend programma leer je niet alleen alles over je eigen plannen, maar leer je ook veel over wie jij zelf bent. Want elke onderneming staat of valt met de ondernemer.

Met deze opzet is de Ithaka Academie anders dan anderen. Niet alleen doordat we nogal wat eisen stellen aan mensen die zich aanmelden, maar ook omdat we gemerkt hebben dat we liefst hebben dat je wat blauwe plekken hebt gekregen van het leven. Hier en daar een verloren droom hebt, een beetje beurs bent. Niet dat we willen dat je nu eelt op je ziel hebt gekregen – het komt wel goed – maar de eerste klappen heb je al wel opgevangen.

Want de Ithaka Academie is geen rustige zit. Geen klasje waar je achterover kunt hangen. We verwachten dat je hard werkt. Aan je eigen plannen. Aan je eigen leven als ondernemer. En ja, dat gaat met vallen en opstaan, maar dat weet jij al.

De Ithaka Academie kent een uniek programma dat StoryDoing heet. Niet alleen je verhaal leren vertellen, maar het ook doen. Praktisch dus. En confronterend. Daarbij wordt je omringd door coaches en ondernemers die hun kennis met je willen delen. Ondersteunen. En ja, ook doorzagen. Liever hier dan straks.

En soms, soms lukt het niet. Besef je dat je niet die ondernemer bent. Dat kan. Weer een blauwe plek. En dan begeleiden we je naar een betekenisvolle plek in een organisatie. Want één ding is zeker: je komt in een heel bijzonder netwerk terecht waar liefde geen raar woord is en waar we begrijpen dat elkaar steunen bijdraagt aan ieders reis naar huis.

Kom 18 november naar de Base Camp – een meeting in Rotterdam waar we je veel meer vertellen over de Ithaka Academie en waar bovendien de eerste lichting hun verhalen vertellen.

Meld je wel aan dan houden we rekening met je komst. We beginnen om 16.00 uur. Entree is gratis. Adres – De Nieuwe Poort, Weena 711, Rotterdam (vlakbij CS Rotterdam).

Ithaka Academie

www.ithaka-academie.nl