Factory Of Things | Waarom Factory of Things?
15186
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15186,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Waarom Factory of Things?

‘DOOR EEN HELE NIEUWE MANIER VAN COÖPERATIEVE DENKKRACHT TE ONTWIKKELEN WAARBIJ WE EEN SCHERP OOG HEBBEN VOOR ANDERS KIJKEN, ANDERS ONTWIKKELEN, ANDERS PLANNEN EN VOORAL ANDERS ONDERNEMEN, KOMT ER WEER RUIMTE VOOR ECHTE VERANDERING.’

HET FEIT

Het feit is dat er heel veel expertise en denkkracht is in onze wereld. Stel nu dat je die denkkracht zou kunnen verzamelen om belangrijke vragen en issues op te lossen.

STEL JE VOOR

Stel je dan eens voor dat we die denkkracht inzetten met mensen uit verschillende domeinen als creativiteit, business, proces en ondernemerschap.

GEZICHTSPUNTEN

Binnen Factory of Things organiseren we een keten van dynamisch denken, inzichten en expertise van gemotiveerde specialisten. Vragen en issues die een sociale, innovatieve en/of duurzame context kennen.

OPLOSSEN

We creëren werkzame oplossingen voor organisaties en bedrijven die worstelen met hun veranderende rol in de samenleving.

ONDERZOEK

Vanuit dat onderzoek zal Factory of Things een afweging maken of de vragen te maken hebben met duurzaamheid, sociale impact en betekenisvolle innovaties. Vinden wij het waardevol om hier mee bezig te zijn?

CREATIVITEIT

Dit zijn de onafhankelijke denkers die met een onconventionele blik en drijfveer complexe problemen op een creatieve manier aanpakken.

BUSINESS

Dit zijn de logisch denkende mensen die resultaat gericht zijn. Zij gaan aan de slag met hulp van diverse business modellen, succesvolle cases en krachtige strategische theorieën over financiële haalbaarheid, ander geldstromen en bijzondere financiering.

PROCES

De mensen die zicht geven op proces, logistiek, implementatie. Ze werken aan strategieën om het denkwerk naar uitvoering te helpen met hulp van denkwijzen als LEAN (startup) en Agile.

ENTREPRENEURS

Naast implementatie binnen bedrijven/organisaties zitten hier ook de mensen die binnen mogelijke startup’s de producten of diensten gaan vlottrekken.

Factory of Things & onze doelen voor 2015 – 2017

15

ITHAKA ACADEMIE

50
2

START-UP'S

6
1

LANDEN

2
25

MEMBERS

100

DIT IS ONZE BELOFTE

We geloven dat de wereld echte werkbare oplossingen nodig heeft.

Niet meer praten. Geen adviezen meer. Weg van de consulten.

De wereld heeft dingen nodig — producten en diensten die echt problemen oplossen.

We geloven in duurzame oplossingen. We geloven in sociale oplossingen. We geloven in betekenisvolle oplossingen.

Als de vragen, issues en uitdagingen binnen organisaties en bedrijven de uitvoering in de weg staan, dan willen we nodige coöperatieve denkkracht en expertise verzamelen om daar een antwoord op te vinden.

Dat is wat we een Ding noemen.

Dat doen we in transparantie en eerlijkheid.

Met het geloof in exponentiele groei, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

We change the World. In Things.

WERKWIJZE

De members van de vereniging Factory of Things zijn veelal zelf ondernemer. Zij zijn in staat om ondernemers die zich verzamelen in de Ithaka Academie te ondersteunen met raad en daad. Daarnaast vormen zij een bloeiend netwerk van mensen die verschillende problemen op sociaal, innovatief en duurzaam gebied op willen (laten) lossen. Wil jij je aansluiten als member? Mail ons.

Naast de vereniging is er ook een BV Factory of Things die deel kan nemen in start-ups die ontstaan. Maar ook de members zelf kunnen vanuit hun eigen ondernemerschap in beginnende start-ups stappen. Juist deze praktisch invulling creëert een sterk ondernemend klimaat. Zo zeilen we scherp aan de wind en werken we praktisch en doelmatig samen.

We hebben niet alle wijsheid in huis, vandaar dat we graag werken met de ‘wisdom of the crowd’. Juist door in transparantie te werken met al die kennishouders en geïnteresseerden die in een grotere kring om ons heen staan, zijn we in staat naar de juiste oplossing te vinden. Die mensen willen we graag blijvend betrekken in onze LinkedIn groep.

De Ithaka Academie is de plaats waar ondernemers en mensen met plannen voor een onderneming samenkomen. Via een bijzonder leertraject krijgen zij samen met coaches en mentoren goed zicht op hun plannen en haalbaarheid van die plannen. Zo ontstaan ondernemingen die altijd sociaal, duurzaam en innovatief zijn. Ondernemingen die de wereld leuker en beter maken. Interesse, mail ons!