Factory Of Things | Ik ben nieuwsgierig
15573
post-template-default,single,single-post,postid-15573,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ik ben nieuwsgierig

27 aug Ik ben nieuwsgierig

Neem de spijkers mee!

‘What tribes are, is a very simple concept that goes back 50 million years. It’s about leading and connecting people and ideas. And it’s something that people have wanted forever.’Seth Godin

Nieuwsgierigheid heeft mij in mijn leven boven mijzelf uitgetild. Boven de angst voor het onbekende. Boven de angst voor de blikken van anderen ook. Te bang om buiten de boot te vallen, weerhoudt ons nu eenmaal uit de pas te lopen. Nieuwsgierigheid heeft mij altijd verleidt om voorbij de bekende wegen te wandelen. Te willen weten wat daar gebeurt – waarom, hoe?

Nieuwsgierigheid heeft er ook voor gezorgd dat ik dingen wilde uitproberen. Gewoon maar kijken of het lukt. Of als het niet lukt dat weer te willen weten. Vandaar Factory of Things. Wat nu als? Wat nu als mensen op een andere manier samenwerken, nadenken? Niet meer in hun eentje aanmodderen. Niet meer achter gesloten deuren van een bedrijf of organisatie. Maar hun kennis, inzichten en verlangen delen?

Wat nu als we de problemen, de issues om ons heen eens anders zouden kunnen aanpakken? Wat zou dat kunnen opleveren? Wat als we dat eens ondernemend gaan doen? Met veel effect en goed vertrouwen? Met goede hoop en op een slimme manier?

Met diezelfde nieuwsgierigheid ga ik op 19 september met inmiddels al veel ondernemende mensen aan de slag. Factory of Things als coöperatie neerzetten. Samen. Ondernemen.

Ik moet nu denken aan dat korte filmpje waarin Seth Godin het heeft over nieuwsgierigheid. Zijn we nog nieuwsgierig? Zijn we nog nieuwsgierig dat het anders kan?

Wil je meedoen, mail me dan. Ik leg je dan uit wat daar voor nodig is.

Ron van Es, founder & chief inspiration officer Factory of Things