Factory Of Things | Ithaka – your way home
15863
post-template-default,single,single-post,postid-15863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ithaka – your way home

26 dec Ithaka – your way home

ITHAKAyour way to entrepreneurship-2

Binnen Factory of Things is het opleidingsprogramma ‘Ithakayour way home’ van start gegaan. Jonge mensen, afgestudeerd en klaar om de wereld te veroveren volgen een programma dat door hen zelf wordt georganiseerd. Het zijn hun eigen vragen die de leidraad gaat vormen naar hun ‘way home’.

Binnen dat programma hanteren we een formule die ontleent is aan het oeroude verhaal van Odysseus, koning van Ithaka: E = Z x M x T ofwel Eigenaarschap is een gevolg van Zelfinzicht x Missie x Talent. Als het avontuur lonkt, als de reis wordt aanvaardt in dit leven is zelfinzicht de belangrijkste bron om uit te drinken als je dorst krijgt onderweg. Daarna komt je missie, waar stuur ik op aan? Pas daarna, en echt pas daarna, ontdek je je unieke talenten die je nodig hebt om aan te komen.
In het huidige onderwijs beginnen jonge mensen net andersom, daar wordt gevraagd naar wat je kunt op basis van je talenten. Daarop wordt een keuze gemaakt, je missie, je diploma halen. Waarbij het belangrijkste wordt vergeten voor onderweg: wie ben ik?

Ithakayour way home‘ is begonnen. Met 7 jonge helden. En wat een mooi getal is dat dan weer. 7 jonge mensen die hun weg gaan zoeken. Zich af gaan vragen, ontdekken, mogelijkheden zien om in te stappen in start-ups die Factory of Things op dit moment ontwikkelt.

‘Door andere mensen kan ik geloven in mijn dromen.’ – Steven Vreugdenhil

‘Ik heb zojuist mijn ontslag aangeboden bij mijn werkgever, de start van Ithaka was min of meer het laatste duwtje dat ik nodig had’. – Hans Plaisier

‘Ik vond het heel inspirerend en eigenlijk ook intensief, omdat ik best wel buiten mijn comfort zone was. Maar daardoor vond ik het ook erg prikkelend en leerzaam.’ – Hanna Schoenmakers

In 2016 willen we 50 van deze jonge helden aan ons verbinden. Daar zetten we nu een campagne voor op. In die campagne willen we deze jonge ondernemers gaan volgen. En we willen Factory of Things Labs gaan opzetten binnen universiteiten en hogescholen, te beginnen bij TU Delft.

Jonge ondernemende mensen die de wereld beter, leuker en mooier gaan maken. Jonge mensen die ondersteuning krijgen van mentoren. Die in de keukens kijken van de teams van ondernemers die aan het creëren zijn. En die via persoonlijke opdrachten erachter gaan komen wie ze zijn – op weg waar naartoe – en welke talenten dan van nature bij hen horen.