Factory Of Things | De Spelregels van Factory of Things
13609
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13609,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

De Spelregels van Factory of Things

‘You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.’ – Albert Einstein

Factory of Things is een vereniging

De vereniging stelt zich ten doel:

  • het begeleiden van ondernemende mensen/ondernemers die maatschappelijke problemen wensen om te zetten in duurzame, sociale, innovatieve en oplossingen, die schaalbaar zijn binnen de Ithaka Academie;
  • het ontwikkelen van een netwerk waarbij ondernemers, investeerders en inhoudelijke experts met elkaar in contact worden gebracht;
  • het aangaan van samenwerkingsverbanden met organisaties en particulieren met eenzelfde doelstelling, 
alles in de meest ruime zin des woords.
Contributie

Lid worden van de vereniging betekent dat elk lid bijdraagt om het netwerk van de vereniging verder te realiseren.

Voor elke member is de contributie 250 euro per jaar. Daarvoor maak je deel uit van het netwerk en help je mee Factory of Things te bouwen. Op het moment dat een member de kans aangrijpt om in een start-up te stappen, vragen we een aanvullende contributie van 750 euro.

Ondersteuning

De members stellen zich open op om hun kennis te delen binnen het netwerk en vooral de deelnemers van de Ithaka Academie te ondersteunen in het bouwen van hun start-ups en businessplannen.

aandelen

Als je als member van Factory of Things in wilt stappen in een nieuwe start-up dan krijg je hier ook natuurlijk de kans toe. Daarmee kun je desgewenst aandelen verwerven en/of andere afspraken maken.

Wat doet Factory of Things?

Factory of Things is een nieuw innovatiemodel waar de leden de creatieve motor zijn. In een netwerk waarin een ieder vanuit de eigen kracht en talenten samenwerkt, lossen we problemen, issues en vragen op die we om ons heen zien. Duurzaam, sociaal en innovatief.

De ‘dingen’, onze oplossingen, zijn ondernemingen die ondernemers die het programma volgen in de Ithaka Academie, opzetten. Overigens kunnen ook members zelf in deze nieuwe start-ups als ondernemers aan de slag.

Exponentieel

Factory of Things gelooft dat de oplossing schaalbaar moet zijn. We werken dus niet vanuit eenmalige projecten maar vanuit ondernemingen, die hun diensten nationaal en internationaal kunnen aanbieden. Daarmee volgen we de schrijvers van het baanbrekende boek ‘Exponentiële Organisaties’, die o.a. zes aandachtsgebieden voor een moderne organisatie noemen: formuleer een hoger doel, maak personeel on demand, benut gemeenschap en crowd, gebruik algoritmes, benut andermans bezittingen en creëer betrokkenheid.

Management

De vereniging Factory of Things en de Ithaka Academie worden begeleidt door het managementteam dat de BV Factory of Things vormt. Daarmee geven we zowel de vereniging als de opleiding een goede vaart en heldere koers.

Ambitie

Factory of Things heeft de ambitie om snel te groeien in Nederland, maar ook internationaal. Zo willen we graag ook in andere landen lokale verenigingen laten ontstaan en mogelijk internationaal samen gaan werken aan start-ups.

De belangrijkste spelregels zijn onze kernwaarden:

Autonomie in verbinding. We geloven dat iedereen vrij is om te kiezen: ‘Master of his/her own destinity’. Tegelijkertijd geloven we is samen, iets overhebben voor de ander, in compassie.

Meedoen. Wij willen in de ring staan, niet afwachten of van een afstandje toekijken. We nemen onze verantwoordelijkheid. Naar onszelf, naar elkaar en naar anderen.

Wil je op de hoogte blijven dan kun je je abonneren – ja, rechts zit die knop – op onze nieuwsbrief.